Zebegény

Saját családi házunk építészeti tervezése és lakberendezése. A telek elég nagy (majdnem 2000 m2), de mivel külterület, ebből csak 3% volt beépíthető. Pici házat terveztünk hát, aminek van pár előnye is.

A telek adottságai: kelet-nyugati fekvésű, 20 m széles, 125 méter hosszú. Szomszédunk csak egy oldalon van, a falu felőli oldalon. Az út túloldalán természetvédelmi terület, északra üres telkek és gyümölcsösök. A telek végében egy patak kanyarog. Mindez egy csendes kis völgyben helyezkedik el, ami sok tekintetben Hűvösvölgy-jellegű.

A ház, amit terveztünk, legfőképpen álmaim kis mesebeli házikója: kövekből és fából összeróva, otthonos terekkel. A falai Ytongból készültek, mészkő+beton burkolattal a teljes felületén. Fa födém van benne, látszó szarufás fedélszék és hódfarkú cserép koronafedés került a tetejére.

Az építkezésről online naplót vezettünk ZeBlog néven, a telek megtalálásától kezdve egészen az építkezés befejezéséig.

Fotó

Családi ház, Zebegény
FSZT+TTÉR, 100 m2

Fotó
Alaprajz

- Fotógaléria
- Alaprajzok
- Beltéri fotók
- Kert fotók

Házépítő blogunk...
Az első magyar építészeti blog. 2003-ban indult el, zebegényi házunk építését és ottani életünk történetét meséli el, sok-sok fotóval:
zeblog.mds-epitesziroda.hu Valamint a Facebookon is:
Még több házikó...

Fotóblogunk: Házikók a nagyvilágból


Facebook-os oldalunk egy fotóblog mindenről, ami igazán szép: szakértő szemmel válogatott kis házikók, otthonok és kertek a világ minden tájáról. Semmi modern és divatos üveg-beton kocka, csak valódi házikók fából, kőből és téglából, emberi léptékben.
A 'Tetszik' gombbal követheted a Facebookon: