Mogyoród

A zöld mezős beruházások legkellemesebb válfaja az a típusú ház tervezése, ahol megbízóink megadnak egy maximális m2 értéket, mellékelnek egy gondosan megírt igénylistát, majd szabad kezet kapunk az alkotáshoz. Ez történt ennél a házikónál is, és végeredményként a kompakt alaprajzon belül egy formákkal szabadon játszó, nyitott galériarendszeres, változó belmagasságú, modern otthon jött létre, ahol a család bővülése vagy egy magániroda kialakítása sem jelent majd akadályt.

A két szinten a tágas, átlátható lakóterek köré szerveződött a háló és a kiszolgálóhelyiségek csoportja. Igény volt továbbá a nagy társaság és esős idő esetén is használható teraszokra, amik nem vesznek el látványosan sokat a kert alapterületéből. Ezért készült egy fedett, árkádos és egy nyitott, pergolás terasz, utóbbi víztiszta polikarbonát lemez fedéssel az elemek ellen is védelmet nyújt majd.

A járművek tárolása mindig kérdésként merül fel az új építésű lakóházaknál. Itt a feleslegesen költséges, a ház szerves részeként megépített, majd rövid idő múlva már csak tárolóként funkcionáló garázs helyett karcsú fa oszlopokon álló, apácarácsos oldalfalakkal ellátott, fedett színt kaptak az autók a fejük fölé, aminek további előnye, hogy a háztól teljesen független szerkezet később is megépíthető.

Fotó

Családi ház, Mogyoród
FSZT+TTÉR, 172 m2

Fotó
Alaprajz

- Fotógaléria
- Alaprajzok

Házépítő blogunk...
Az első magyar építészeti blog. 2003-ban indult el, zebegényi házunk építését és ottani életünk történetét meséli el, sok-sok fotóval:
zeblog.mds-epitesziroda.hu Valamint a Facebookon is:
Még több házikó...

Fotóblogunk: Házikók a nagyvilágból


Facebook-os oldalunk egy fotóblog mindenről, ami igazán szép: szakértő szemmel válogatott kis házikók, otthonok és kertek a világ minden tájáról. Semmi modern és divatos üveg-beton kocka, csak valódi házikók fából, kőből és téglából, emberi léptékben.
A 'Tetszik' gombbal követheted a Facebookon: