Herceghalom

Nem meglepő, hogy általában világos, jól benapozott házak tervezésére kérnek fel minket. De ennél a háznál ez a természetesnek mondható igény külsőleg is markáns eredményre vezetett.

A ház földszintes, részben alápincézett. A terep enyhe lejtését követve egy kis növényteleltető-tároló pincét tettünk a lejtő felőli oldala alá. A gépkocsitároló is külön épülettömegbe került.

A ház átlós tengelyre szervezett, a bejárat az előszobán és a felülről megvilágított étkezőn át egyenesen vezet ki a fedett étkezőteraszra. Jobbra-balra a szobák és kiszolgáló helyiségek, illetve a nagy nappali. A gyerekeknek egy külön 'gyereknappalit' terveztünk, ahol szabadon heverhetnek a játékaik, ugyanakkor a konyhából mégis szemmel tarthatóak.

Fotó

Családi ház, Herceghalom
P+FSZT, 255 m2

Fotó
Alaprajz

- Fotógaléria
- Alaprajzok

Házépítő blogunk...
Az első magyar építészeti blog. 2003-ban indult el, zebegényi házunk építését és ottani életünk történetét meséli el, sok-sok fotóval:
zeblog.mds-epitesziroda.hu Valamint a Facebookon is:
Még több házikó...

Fotóblogunk: Házikók a nagyvilágból


Facebook-os oldalunk egy fotóblog mindenről, ami igazán szép: szakértő szemmel válogatott kis házikók, otthonok és kertek a világ minden tájáról. Semmi modern és divatos üveg-beton kocka, csak valódi házikók fából, kőből és téglából, emberi léptékben.
A 'Tetszik' gombbal követheted a Facebookon: