Kerttervezés

Kerttervezőként még mindig töretlenül hiszek abban, hogy Magyarországon is igény van a minőségi díszkertek tervezésére. A nyugat-európai típusú, igényes és sokféle dísznövényt alkalmazó, egyedi, személyre szabott kertekhez szeretnék a magam módján hozzájárulni.

Egy díszkert megtervezése is természetesen az igényfelméréssel kezdődik. Vannak, akik inkább pihenőkertet szeretnének, másoknak a könnyű fenntarthatóság áll a lista legelején, mások viszont a minél virágosabb, látványos kiültetésre szavaznak, és vannak, akiknek egy tópart és az azt körülvevő angolpark az álmuk.

A kerttervezés természetesen nem csak a forma és a funkciók kitalálásáról szól. Tekintetbe kell venni az adott talajt, mikroklímát és a csapadékviszonyokat is, és ezek mentén megtervezni a különböző ágyásokba kerülő növényanyagot. A jó tűrőképességű, télálló, speciális gondoskodást nem vagy alig igénylő növényzet kulcsfontosságú szerepet kap az elkövetkező években, évtizedekben, hiszen Magyarország klimatikus viszonyait is egyre inkább a szélsőségek jellemzik.

A kerttervezés mellett szívesen írok is különböző kertes témákban. A Szőttesföldön található növényajánlók mellett 2012. óta a Kertbarát Magazinban is publikálok. Legutóbbi cikkem a 2013/1-2. számban olvasható.

Kerttervezés fotó

Az otthon szerves része az azt körülvevő talpalatnyi zöld. Hogy egy kert ne csak gyepből és tujasorból álljon, ehhez nyújtunk segítséget kerttervezéskor. Példaként említeném saját kertünk fotóit.

Kerttervezés fotó
Kerttervezés fotó
Kerttervezés látványterv
Kerttervezés látványterv

Munkáinkból - Mozaik

Véletlenszerűen kiválasztott képek, rákattintva nagy méretben is, a dobókockák új mozaikot csinálnak!

Kattints a képre a bezárásához!     

Házépítő blogunk...
Az első magyar építészeti blog. 2003-ban indult el, zebegényi házunk építését és ottani életünk történetét meséli el, sok-sok fotóval:
zeblog.mds-epitesziroda.hu Valamint a Facebookon is:
Még több házikó...

Fotóblogunk: Házikók a nagyvilágból


Facebook-os oldalunk egy fotóblog mindenről, ami igazán szép: szakértő szemmel válogatott kis házikók, otthonok és kertek a világ minden tájáról. Semmi modern és divatos üveg-beton kocka, csak valódi házikók fából, kőből és téglából, emberi léptékben.
A 'Tetszik' gombbal követheted a Facebookon: